joi, 18 februarie 2010

O injuratura originala


Atunci cand te saturi de spam pe propriul blog nu iti ramane decat sa moderezi comentariile. Si cum sa faci asta fara sa simti o remuscare; caci si asta este o forma de cenzura, nu? Ma intreb daca interzicerea lipsei de bun simt s-ar numi tot cenzura - si daca nu, atunci cum trasam limite? Eh, prostii... Ceea ce vroiam sa spun este ca intotdeauna apreciez o injuratura originala. Injuram atunci cand ramanem fara cuvinte (pentru ca avem putine) sau cand ramanem fara Xanax si vrem sa ne calmam bio. In fond, sunt lucruri mult mai rele decat o injuratura:
- mesajele promotionale de care nu ai nevoie;
- visele neinteresante povestite cu regularitate;
- proverbele aruncate aiurea in conversatie;
- tembelismul superstitiilor;
- etc. folosit la o lista prea scurta;
- etc.

Insa injuratura trebuie sa fie originala. Pe urma, trebuie sa fie cumva legata de ceva ce banuim ca il deranjeaza pe destinatar; cel mai bine este sa atacam un complex al acestuia. In acest fel efectul va fi maxim: nu numai ca il umilim pe destinatar, dar confirmam public si tristul adevar pe care acesta il intuieste sau ascunde. In cazul in care nu descoperim un punct slab sau acesta nu ne este la indemana, putem inventa unul care sa fie destul de credibil in ochii audientei. Astfel, desi nu vom reusi sa surmontam increderea in propria persoana a adversarului, macar il vom discredita pe acesta, il vom arata cu degetul lumii. De asemenea, pentru ca suntem romani, injuratura ar fi bine sa contina o referinta la figura materna a tintei noastre. Nu in ultimul rand, o povata: nu oricui ii sta bine murdar de injuraturi pe la gura.

5 comments:

{ runbaby } at: 20 februarie 2010, 14:43 spunea...

o venit ceva noudreptist sa verse venin pe aici? ignore, them, hon, they don't exist but in a parallel mean black universe. p.s. tare aia cu proverbele aruncate aiurea in conversatie :)

{ Unknown } at: 27 februarie 2010, 09:53 spunea...

ei, injuraturile ma incurajeaza, junk commenturile sunt problema :)

{ runbaby } at: 28 februarie 2010, 11:48 spunea...

cred ca poti baga ceva filtru antispam, cake, de pilda, are unul ok pe blog (nu stiu daca e disponibil si pentru blogspot), sa scrii suma unei adunari.

{ Stoicescu A. } at: 21 martie 2010, 13:53 spunea...

Până la urmă, mi se pare normal să cenzurezi anumite înjurături, tocmai pentru a evita să instigi la violență, pentru a limita să se propage prostia și nesimțirea. Unele comentarii nu vor fi decât un model „demn” de urmat pentru alții, iar acest lucru nu trebuie favorizat de vreun deținător de blog.

Personal, am momente când cenzurez astfel de comentarii, dar sunt și perioade când pur și simplu dau liber total la exprimare.

{ Unknown } at: 21 martie 2010, 17:15 spunea...

Ah, dar nu comentariile cu injuraturi ma deranjau pe mine, ci mesajele spam. Deocamdata nu am fost injurat decat in gand :))

Trimiteți un comentariu

 

Copyright © 2011 Paranoiatopia. All Rights reserved
RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger. Design by dzignine based on Minima-White code frameworks