luni, 31 ianuarie 2011

Get Ramona Walking


180496_129265890474602_100001735762088_160583_3556746_n
Cand te uiti la Ramona zambesti, pentru ca privirea ei te mangaie si te face sa te simti senin. Asa o stiu dintotdeauna si nu renunt usor pentru ca nu este doar o impresie: Ramona este puternica si optimisita, are incredere in destinul ei si in oameni. Se intampla rar unui antisocial ca mine sa vada o persoana si sa spuna: “Uau, vreau sa il cunosc pe omul asta. Ma fascineaza.” Cred ca tine de o anumita onestitate emotionala si comportamentala – imi plac oamenii directi, care nu se pierd in jocuri de cuvinte si nu au nevoie de masti, care iti spun ce cred in fata si prefera sa taca decat sa te minta. Ramo este un asemenea suflet.   
Ne dam pe mana destinului fie cand ni se intampla ceva extraordinar, fie cand ne lovim de un obstacol. De exemplu, ma gandesc ca nu a fost o simpla intamplare in faptul ca ni s-au intersectat drumurile in facultate, mie si lui Ramo.


Nu intalnesti un om intreg la fiecare pas. Insa tot asa, destinul pare sa si loveasca. Este greu sa iti imaginezi ca la un moment dat viata ta poate sa atarne de usurinta unei secunde. Este la fel de greu sa te aduni si sa iti poti continua drumul mai departe. Esti nevoit sa te intrebi ce s-a intamplat, ce a fost acel nod pe lantul destinului tau. Cum de s-a nimerit tocmai la tine? Exista oare un cuvant mai dureros decat acesta - accident?

Care sunt acele lucruri cu adevarat importante din viata noastra? Care este diferenta dintre o problema reala si una imaginata? De cate momente hotaratoare se izbeste un om de-a lungul vietii sale? Si de cate ori neglijam ceea ce este mai important, si anume ca avem puterea de a schimba ceva in noi si in ceilalti? Ne traim viata cu o urgenta nefireasca, angrenati de iluzii, de temeri bizare si de idei preconcepute, uitand ceea ce este important. Suntem prea usori, pierduti printre propriile noastre ganduri nu mai avem timp sa simtim secunda. Nu privim in jur, suntem in permanenta consumati de o oarecare problema, ne simtim raniti si neputinciosi in fata propriilor noastre alegeri. Deseori uitam ca suntem un miracol si ca orice miracol trebuie salvat.

Ce vreau eu sa va propun este sa o cunoasteti pe Ramona. Fiti prietenul ei pe Facebook, cititi povestea ei (accesati Info si Note) si faceti-o cunoscuta mai departe. Si nu in ultimul rand, ajutati-o sa isi vada visul implinit. Acela de a merge mai departe.   

For English, please go to http://www.getramonawalking.com/
 

Copyright © 2011 Paranoiatopia. All Rights reserved
RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger. Design by dzignine based on Minima-White code frameworks