duminică, 12 iunie 2011

Experimentul Sissy Boy


La vârsta de cinci ani lui Kirk îi plăcea să se joace cu păpușele și să poarte perucile mamei sale. Părinții, îngrijorați de caracteristicile feminine din comportamentul băiețelului lor, l-au înscris pe acesta într-un studiu experimental organizat la UCLA de către George Rekers, un doctorand care promitea să vindece copilul de ceea ce era în mod evident începutul unui comportament homosexual. Terapia doctorului consta în constrângere psihologică și pedeapsă corporală. Mămica era instruită să își ignore copilul atunci când acesta manifesta un comportament considerat feminin, nedemn de un băiețel heterosexual. Cu tăticul era și mai dificil: fiecare membru al familiei îi oferea lui Kirk un jeton sau mai multe  de-a lungul unei zile, unele roșii iar altele negre, unele reprezentând răsplată pentru că se purtase ca un băiețel normal și celelalte pedeapsa pentru momentele când Kirk se manifesta precum un sissy boy. La sfârșitul zilei tăticul număra jetoanele și, așa cum membrii familiei aveau să își amintească zeci de ani mai tarziu, aproape de fiecare dată totalul era dezamăgitor și lui Kirk i se aplica o bătăiță pentru că fusese iarăși prea sissy pentru placul lui Dumnezeu.

Toate aceste lucruri se întamplau în anii 70. Tristul experiment la care a fost supus Kirk Andrew Murphy a eșuat: Kirk nu a scăpat de homosexualitate însă nici nu a putut să ducă o viață normală, luându-și în cele din urmă viața la vârsta de 38 de ani.

Vizionați mai jos ancheta realizată de CNN: sunt intervievați mama și frații lui Kirk, precum și doctorul care "l-a tratat" pe băiatul de cinci ani și care încă mai citează cazul acestuia ca fiind un succes de convertire în cărțile de vindecat homosexualitatea pe care le publică. Lucrurile nu se opresc aici: și în ziua de astăzi există familii care își dau copilul pe mâna unor organizații cum este NARTH (The National Association for Research & Therapy of Homosexuality) și CNN discută cu un bărbat care a fost supus unei astfel de terapii.

Partea întâi:Partea a II-a:Partea a III-a:


Nu demult scriam că orientarea sexuală nu este o alegere și aminteam atunci că homosexualitatea ține de tendințe naturale care fac parte integrantă din identitatea individului. Mă gândeam atunci că este important ca majoritatea heterosexuală să știe acest lucru, că acesta este primul pas pentru a înțelege și a accepta un lucru care altfel sperie. Tot atunci aminteam că tendințele naturale de comportament pot fi schimbate prin constrângere și condiționare psihologică dar sincer, văzând acest documentar, realizez că nu înțelegeam pe deplin unde poate să se ajungă.

 

Copyright © 2011 Paranoiatopia. All Rights reserved
RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger. Design by dzignine based on Minima-White code frameworks