miercuri, 14 martie 2012

Câinii nu mă mușcă niciodată
A doua povestire ce am scris-o pentru LiterNet urmărește o zi din viața personajului principal, pentru a aduce în cele din urmă la suprafață gânduri pe care acesta preferă să le dea uitării. Coloana sonoră este semnată de Goldfrapp, Adele și Lady Gaga.


Tipul era întors cu spatele. Pe spatele lui scria ceva. Paul nu vedea foarte bine. Dogs never bite me? Tattooboy era un tattoo junkie dar îi stătea foarte bine. La puţin peste patruzeci de ani, avea un trup demn de invidiat. Se mişca expert în ritmul muzicii, radia bună dispoziţie, avea o siguranţă de sine aproape obraznică. Încăpăţânarea cu care pretindea atenţie era incitantă. Dincolo de formele trupului, sub pielea catifelată, la nivel celular, se ascundea o mască, iar Paul trebuia să o descopere. Englezul îl întrebă dacă i-a vizitat profilul de pe Manhunt. Cu gândul la toate ramificaţiile unui eventual răspuns, Paul uită care era de fapt întrebarea şi, fără să aibă de ales, începu să agite capul în semn de confirmare.

DJ-ul schimbase ritmul, din tavan curgea un ropot ameţitor. Tattooboy sări în sus ca o minge (bang, bang, bang), apoi se întoarse spre tipul din spatele lui, un blond al cărui chip i se părea cunoscut lui Paul. Probabil ieşise cu el sau poate îl ştia de pe net, în orice caz Paul ştia cu siguranţă că este olandez şi foarte bine dotat. Cu mâna la gură şi cu ochii bulbucaţi de uimire, cei doi strigară ceva şi se lăsară în jos cu nişte feţe speriate. Oh, my God! Paul îi privi mirat şi, când aceştia se ridicară şi se luară în braţe, îşi lăsă colţurile gurii în jos, o expresie ce aproxima dispreţul. Realiză însă că faţa lui nu era tocmai în regulă şi construi în fugă un zâmbet prietenesc, deschis. De fapt, nu se întâmplase nimic, doar cânta Lady Gaga. Ce-i drept, îşi spuse Paul, era destul de greu de ghicit, vocea se chinuia să răzbată prin ritmuri contorsionate, metalice. În ringul de dans creştea un haos strălucitor ca o flacără de sudură. Bondarii erau cuprinşi de bâzâit extatic.


Citiți întreaga povestire pe LiterNet.ro - Câinii nu mă mușcă niciodată
 

Copyright © 2011 Paranoiatopia. All Rights reserved
RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger. Design by dzignine based on Minima-White code frameworks