sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Delir kext


Cu ajutorul unor fișiere kext am reușit să-mi fac PC-ul de birou Hewlett-Packard să creadă că e un laptop Apple. M-am angajat în acest experiment inedit din plictis, sau poate din dorința de a demonstra că sunt în stare să înfăptuiesc iluzii chiar și la nivel tehnologic. Rezultatele sunt surprinzătoare: computerul meu HP suferă de un delir teribil, fără ca asta să-i știrbească în vreun fel capacitatea de procesare. Culorile sunt mai strălucitoare, spațiul de lucru pare mai degajat, transferul de date cu Apple TV e mult mai rapid.

O problemă minoră e că nu mai merge conectorul wireless, dar asta nu mă deranjează prea tare pentru că am deja prin casă zeci de metri de cablu. Tot la capitolul dezavantaje, butonul eject al unității cd-rom nu mai poate fi utilizat; când vreau să scot un cd trebuie să folosesc comanda respectivă din sistemul de operare, exact ca la un MacBook Pro. Calculatorul meu și-a însușit rolul până la capăt.

Acest exemplu concret validează o teorie la care mă gândesc de ceva vreme: un obiect inteligent afectat de delir poate fi cât de cât funcțional în măsura în care reușești să ignori câteva hibe absurde și deprinderi bizare.

Experimentul va continua, însă de această dată am în vedere propria mea persoană. Trebuie doar să găsesc o modalitate facilă de ingerare a kext-urilor. Dacă reușesc, probabil personalitatea mea va fi ceva mai excentrică. Dali pare cam complicat. Maia Morgenstern e greu de emulat. Atunci ceva simplu. Lady Gaga?
 

Copyright © 2011 Paranoiatopia. All Rights reserved
RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger. Design by dzignine based on Minima-White code frameworks